Syksyni alkoi niin kiireisenä ettei kerkeä konetta avaan. Kolmekertaa viikossa kuntosalia ja kehonhuoltoa jouluun asti. Kunta sai lahjoituksena erään henkilön omaisuuden ehtona että varat käytetään, lapsiin, nuoriin ja ikäihmisiin, tänävuonna lahjoitus tehtiin 100 lle + 65v liikunnan muodossa, varoille on perustettu jossain vaiheessa säätiö mistä varoja kohdennetaan.

***************

Mummulassa

Haapasienet.jpg

Pojan tytär tuli taas mummulaan ja hän on saanut tietämättään meillä jauhelihapullat haaparouskulla kevennettynä, kysyin mitä tykkäsit hän kehuu oli hyviä, kerroin näin meillä on tehty jauhelihapulliaiset aina sienillä kevennettynä. Tyttö kertoi että on ihmetellyt mitä tummia läikkiä lihapullissa meillä löytyy, tyttö ei syö sieniä paitsi meillä, kun mummu siedättää sienien makumailmaan vaikkakin salaa.

Aamulla lähdettiin hakeen haaparouskua, kotona ne ryöpättiin ja hän sai hakata satsin pieneksi ennen pakastepussitusta, nöyrästi kaiken teki ja huomenissa söi taas lihapullia pottujen kera tosin yhden vähemmän kun perjantaina.

 

Sieniretki..jpg

Haaparouskut kerään muovirasiaan, sivussa suppikset ja mustavahakasta, niitä on löytynyt hyvin tälle syksylle, nyt viilennyttyä ei matoja juur löydy mustavahakkaasta. Tyttö sai oppia miten perkaan sienet keräilystä loppukäsittelyyn kehoitin äidille opastaan kun hän vasta on alkanut sieni opiskelun.

Sunnuntaina olikin rento päivä, hoitopojan 13v synttärit sattui samaan viikoloppuun ja samalla sai tyttö tavata päivä nuoremman tytön pojan isosisko. Tytöt ujosteli toisiaan kovin, tämä minun tyttö ei olut nähnyt koskaan näitä lapsia joita olen hoitanut vauvasta lähtien kouluun asti ja välillä alakoulu aikanakin, nyt vähäistä kun poika jo yläasteella mutta kalaretkiä tehdään, siitä kerron lisää myöhemmin.