Pilvissä.

Pilviss%C3%A4.jpg

Lähdettiin tytön kanssa lentäen käymään kolmen yön retkelle Rovaniemellä, tarkoitus tutustua paikkoihin missä asuin omien lasten ollessa koululaisia. Bussilla korkalovarran perälle ja kävellen takaisin siinä nähtiin kerrostalo missä ensin asuimme ja omakotitalo samoin koulu. Käveltiin oikopolkua mitä lapset oikaisi viheralueen läpi kouluun, tosin polku oli jo heikko kun nykylapset kujetetaan autolla kouluun. Ensimäisenä päivän iltana oltiin tosi väsyt, kestopääliskatuja kävelee montakilometriä on jalat aivan turrat, sauna kirvoitti hyvin kintut.

 

Entinen%20ty%C3%B6paikka.jpg

Rakennus oli silloin Napapiirin Lasin käytössä, mieheni oli puhaltajana ja minä jatkokäsittelin myyntipöytiin ja lähetin pakauksen jälkeen etelän lasitehtaalle.

 

Joulukuuset%20Pokan%20paikasta.jpg

Jouluisiin kohteisiin napapiirillä tutustuttiin kun naapurissa sopivasti olimme, tyttö ei ollut joulupukin talojen tarjontaan enne päässyt tutustuun lähemmin.

 

Norvaj%C3%A4rvell%C3%A4.jpg

Norvajärvellä käytiin katsomassa saksalaisten hautausmaa, vaikuttava paikka suuri kraniitti rakennus kauniin norvanjärven niemellä. Vieressä ihana hiekkaranta missä oli käytävä uimassa vaikka uikarit olikin majapaikassa, tänne oli pitkä matka kaupugista mutta ystävä kuljetti meitä kohteeseen  samoin napapiirille.

 

Luuranko.jpg

Kävellessä Arktikumia kohti, yhden roukaravintolan oven vieressä nähtiin varoittava esimerkki, jos ei syö tulos on huono.

 

Arktikum%20sis%C3%A4lt%C3%A4.jpg

Arktikum hieno kohde, keskikäytävä kuuma aurinkoisella kelillä.

 

Motisimulaattori.jpg

Pike tiedekeskus tutustuminen, tyttö kokeili simulaattoria, minä en oli liian monta vipua yhtäaikaa käytössä. Antoisat näyttelyt molemmat kohteet, tyttö käytti hyvin aikaa lukemiseen, katsomiseen, kohteissä on paljon käytetty tietotekniikkaa asioiden kertomiseen mikä nuorta suuresti viehättää.

 

Rannalla.jpg

Museoista oli hyvä tulla ounasjoen rannan puiston vilvoittaviin tuuliin.

 

Ounasjoki.jpg

Ounasjoki, nelostien ali mentyään joki yhtyy Kemijokeen, käveltiin joenrantoja kaupunkia kohti, noustiin sateen uhkan ajamana hieman ennen jätkänkynttilää keskustaa kohti. Onneksi Marttiina ravintola osui kohdalle joten sinne syömään hyvät lehtipihvit. Ruokailun jälkeen käveltiin kirkolle sekin oli merkittävä kohde perheellemme, Rovaniemen kirkko on tytön isän rippikirkko.

 

Arktikum%20ulkoa.jpg

 Kauniis on rakennus joenrannan puistotieltä kuvattuna.

 

Petoniporot.jpg

Petoniporoja kaupungilla, ei juokse karkuun vaikka läheltä ohi kävelee.

Majapaikka Sampo Studio Delux, yksiö ukkoherrantiellä, taloyhtiön saunaa sai käyttää, hyvin toimiva ja edullinen 162 euroa kolme yötä.