Minulla oli perinnönjakoon liityviä asioita hämeenlinnaan ja kuinka ollakkaan pyrypäivän osui ajokeliksi. Ajomatkaa 100 km suunta, muru ehdotti menet hotelliin yöksi ja tulet huomenissa pois, Cumulukseen sain huoneen ja olikin hyvä kun kokoontuminen loppu 16 aikoin niin tuiskussa olisin vielä ajanut.

Ruokailin Popino ravintolassa, Varmiolan kondittoria kahvilasta torin ladalta kysyin neuvoa mihin suuntaan, viihtyisä paikka hyvää ruokaa ja Hämeenlinnan suosituin paikka kuulin myöhemmin.

Seuraavaksi otin yhteyttä erääseen rouvaan johon olin aikoinaan tutustunut Tammelassa mustialan avantosaunassa, hän muutti muutama vuosi sitten HMLn puolisonsa kanssa.

Hän käveli minua vastaan katisista ja yhdessä käveltiin hänen luokse istumaan iltaa. Hän oli jäänyt leskeksi viimevuonna ja oli muuttanut pinempään asuntoon ja lähemmäksi poikansa perhettä.

Istuimme iltaa ja muisteltiin yhteisiä hiihtoretkiä ja muita tapaamisia mitä vuosien aikana saimme luonnossa viettää. Hän taas sattoi minut takaisin hotellille kävelyaselia oli tullut 12022, hieno kävelylenkki kylään ja takaisin, lämmin syihku ja nukkumaan, tosin ei unta tahtonut tulla kun asianajan tilaisuuden asiat pyöri päässä. Kyläreisulla ei käsitelty päivän aiheita mikä olikin hyvä sain pää hetken levätä.

Aamiaisella päätin että olen lomalla ja nautin kiirettä päivästä. Uimaan suuntasin aamunokosten jälkeen uusittuun uimahalliin, rauhoittuminen ja veden hyväily iholle teki hyvää ja kirvoitti edellispäivän ja yön kireydet huonosta nukkumisesta.  Tiekeli oli märkää mutta ei satanut enään, näin toteutui kotiutuminen hyvin ja kotona olin murun kanssa yhtäaikaa, hän olis muuten tullut ajomieheksi jos työssä ei olisi ollut kiirettä ja miehiä vähän työssä.