Perjantai aamuna herättiin kuuden aikaan koputteluun, koputtelu vaan jatkuu. Mentiin ulos tutkiin missä tikka kolistelee meille, jostain piipun tietämiltä se pakeni mäntyyn.

Ajateltiin että se loppuu siihen, ei taas hetkenpäästä alkaa koputtelu ja nyt tuntuu että sen koputtelu kuuluukin jostain hormista, lopulta kuin palomuurin yläpuolela mutta ei saatu varmaa selkoa missä.

Muru kiipee katolle piipunjuureen peittään liesituulettimen horminpään verkolla.

P1080281.jpg

Koputtelu jatkui kuitenkin ajoittain. Minä lähdin asioille ja muru oli mennyt ulos, kun hän tulee sisälle on käpytikka murtatunut jotenkin hormin pikkuluukun kautta huonestoon sisälle. Seuraus tästä keittiön ikkuna likainen ja paavalinkukkaset lystyssä, palomuuri nokinen, kesti aikansa ennen kuin muru oli saanut häädettyä avonaisesta kamarin ikkunasta käpytikan ulos.

Onni oli ettei tikka kerinnyt mennä liesituulettimen sisuksiin asti, nyt sitä ihmetellään miten tikka pystyi tuleen siitä pikkuluukusta ulos mistä ennen käryt tuuletiin puulidellä keitäessä, sama hormi vie liesituulettimen käryt ulos, läpivienti piipunhatun pellin yläpuolelle peltihormina, luukku on teipattu maalarinteipillä umpeen, onneksi ei oltu suljettu vallan kiini.

Minä tehosiivosin palomuuria noesta aamulla ja ikkunakin olis pitänyt mutta niska tulee kipeäksi jos katse, kädet ylöspäin suuntautuvaa työtä tekee liian paljon samalle päivälle.