Kiikari mukaan ja tunnistaan Suomi 100 lintua, nyt tunnistettu 48 yksilöä.

P1080177.jpg

Joutsen on täydesä hautomispuuhassa, vielä saa kuvan ryteikön läpi kun ei ole lehtiä, myöhemmin näkee vasta pienet palleroiset altaan kaukaisimmalla reunalla ja nekin heti ohjataan piiloon kun liikettä ilmaantuu vastarannalle.

 

 

P1080178.jpg

Näsiä rantaan mennessä pihtakuusen seassa täydessä kukassa. Kummallinen kuusi kasvattaa pitkät alaoksat maata pitkin ja lopulta niistä juurtuu uusia kuusen latvustoja ylöspäin. Näiden kuusten juuristo suosii kanttarellin kasvua, niitä löytää kuusten ympäriltä todella runsaasti. Pihta on pehmeä neulaset tuntuu miellyttävältä käteen, toisin kuin suomen kuuset, tarkenpaa lajimääritystä en tiedä, isontilan vanhaväki ovat aikoinaa niitä istuttaneet.

 

P1080180.jpg

Kallioita meilläpäin riittää , tämä on sen kallion sivua mitä olen tavella kuvannut jäättiläisen valtaistuin kuvia. Tuonne ei kannata kiive ettei saa äkkiliukua veteen niin viettävä kallio on järvelle päin.

Vapun aikaan kunnan aluella, kirkkojärven kallioilla joukko oli nuoria viettämässä iltaa, huonolla tuurilla yksi putosi alas veteen pahaksi onneksi vedessä oli kallio ja nuorukainen kuoli iskeytyessään niihin kivelioihin.