Ostin tässä yksi päivä Prismasta vihreän pussin perunoita tarkoitus tehdä poronluukeitto.

Alan kuoriin kuorin ja kuorin kuorin, 18 kpl perunaa mustelmaa kuoren alla ja lopulta pussista jää vain 5 kpl kelvollista keitolle, onneksi oli vajaa pussi toista lajiketta kellarissa mistä sain keitoon riittävästi perunaa.

Kuvasin altaan pohjalla olevat vialliset peruna, samoin ne vaivaiset viisi peruna samoin tuottajan etiketin. Näistä laadin tuottajalle palaute sähköpostia, tänään olen lisäksi ollut oikein puhelin yhteydessä tuottajan kanssa.

Tuottaja kertoo mistä johtuu menneen syksyn mustelmat ja kertoo samalla muutenkin siemenperunan tuotannosta ym, perunan kehitykseen liittyvää.

Syksyllä oli kuukauden kuivaa silloin nostovaiheessa peruna on arkaa käsitelylle siitä kertoi mustelmien sytymisen johtuneen.

Tuottaja oli tyytyväinen että otin yhteyttä, sanoi ettei asiakkaat yleensä vaivaudu. Tässä erässä näkyi muutamassa perunan maltossa ruskeaa perunan sisälläkin ja oli erityisesti niistäkin kiinnostunut, aikovat vaihtaa toiseen lajikeeseen tulevalle satokaudelle, samoin alkavat lohkoon tarkistus eriä perunasta.

Minulle on odottamassa Prismassa pari pussia nicola lajiketta korvaukseksi vaivan näöstä. Minulle jäi hyvä maku asian käsittelystä ja hän yhteyden otostaan.