Juniorilla oli keskiviikosta asti syyslomaa ja sai valita tuleeko mummulaan vai äidin ja sisarien kanssa mammalaan, hän tuli mummulle.

Keskiviikkona jälkeen kuudeksan saapui bussi turusta, ei siinä illasta jäänyt aikaa kuin saunomiselle. Mutta torstai olikin meillä ulkotöiden puolesta tehokas, katkottiin loput perenat ja istutettiin tulppaanin sipuleita. Poika suunniteli väriyhdistelmät viidestä pussista, mustia tuli joka ryhmään ne laitettiin suruvuoden muitolle. Nurmikko vielä ajeltiin ennen pakkasia, poika ihastui meidän vetävään koneeseen, kotona on työnnettävä omilla voimilla.

Perjantainan lähdimme mökille, muru oli ottanut pekkasen että saadaan viettää laatuaikaa pojan kanssa. Sinne oli joku / minä unohtanut vesisaavit rännin alle ja pinta olikin jäässä, sitä jätkä mielellään rikkoi ja tyhjensi saavin kokonaan, venekin käytiin kääntmässä kumolleen ja sieltä rannalta juniori toi kantamalla melkein ikkunan kokoiseen jään kappaleen, mitä aikansa ihaltuaan kairas puukolla reikiä täysi. Nuotiotulilla istuttiin pitkään ja saunassa käytiin riihisalossa.

Lauantaina aamu valkeni kylmänä - 8 astetta, olipa äkkinäinen muutos, juniori ja muru lähti aamiasen jälkeen jätkäkävelylle keskenään luutasuolle komion lukkoihin, minä tyydyin kaartjärven rantareittiin siinä mökin lähellä. Kun olin mökiä sulkemassa tuli soitto että he oli lenkin tehnyt ja lähtee kotia kohti, sovittiin että poiketaan karkkilassa syömään, niin säästyn ruuan valmistamistukselta väsyneenä. Siellä ei vielä ollut ruoka pöydässä pojilla kun minäkin kerkesin samaan pöytään aterialle. Saunan lämmityksen lomassa pistydyimme juniorin kanssa katsoon kuinka oli jäätä kertynyt lähijärvelle, pitihän siinä kokeilla missä tulee kivelle luonnon lait vastaan ja kivi putoo pohjaan.

Sunnuntaina ei viitsitty mennä ulos kun koko armaan päivän satoi, mutta siitä poika oli onnessaan kun sai pelata hyvällä omalla tunnolla, olihan ulkoilun ja työn täyteinen loma vietetty edellä sateita.