Sunnuntaina vietettiin pukuleikkejä. Olen säästänyt muutamia itselleni tärkeitä pukuja jälkipolville. Niitä lupasin tytölle näyttää ja tietysti sovitella.

 

Mummun%20h%C3%A4%C3%A4puku.%20Vihkip%C3%

Minun vihkipuku 1969 v, tämä oli pitkä ja siinä oli laahus.

 

H%C3%A4%C3%A4puvun%20helmasta%20tehty%20

Laahuksesta tein kastepuvun lapsilleni ja on siinä kastettu sisarenikin kaksi komeaa poikaa, silloin nuorena perheenä oli rahat tiukassa siksi puvun tein helmasta. Picasa pakkaa tiiviseen muotoon, kuten huomaatte en osaa kääntää niitä, johtuu meidän uudistetusta koneen ohjelmistosta.

 

Eilan%20puku%20ylioppilas%20juhlassa%20k

Tyttärelleni valmistin ylioppilas puvun lakkijuhlaan 1997v, kotelopuku ja polero.

 

Kairosta%20toisetkin%20korkkarit.-normal

Korkkarit hän osti Kairosta itämaisentansin kurssimatkalta. Nämä jalassa urheileva tyttöni loikki helsingin illassa etsiessämme ruokaravintolaa, otin siellä sivukadulla häntä kädestä kiini ja kehoitin astelemaan lyhempiä askelia, siten askellus näytti siememmälle. Perjantai iltana oli pikät jonot jokapaikkaan, meitä oli vain viisi henkeä iltalakituksessa eikä huomattu tilata etukäteen paikkaa ruokailulle. Varsiainen lakkijuhla vietettiin huvikumpu nimisellä torpalla, suku päivällä ja nuoriso illalla, siis kaikki nuoret oli jo 27v mutta minulle he oli nuorisoa.

 

Maria%20mummuni%20puku%2C%20tuotu%20inke

Mummuni, Inkeristä tuoma pukukonaisuus, siellä käyteettiin tämän mallisia pukuja, olen nähnyt kuvista että samanlaisia on myöskin arkikuvissa työn parissa. Tämä taitaa olla juhlapuku, kuluneisuus on vähäinen, kirkkoliina harteilla tytöt ja aviossa olevilla huivi päässä mentiin kirkkoon joka pyhä.

Oli meillä muutama mummun arkimekko vielä muutta unohdettiin kuvata. Tytäreni itämaisentanssin esintymisasuja oli myös, mutta se on niin painavia tytölle sovitella, tanssivyö ja rintaliivin malliin yläosa ja pitkä täysikello puolihamme, koristeltu lukuisin paljetein.

Muru toimi kiitollisena yleisönä, niin että tuli lopulta katsoon ullakolle esityksiä kun tajus että sieltä tullaan esittään kaikki puvut yksitellen.