Syksyni on ollut kiireinen, keräily taloutta toteuttaessani, mutta nyt on tallessa mustikat, puolukat, sienet, jos vielä löytyy jotain lenkillä käydessä niin se on vain boonusta.

Mesisieniperhe.%20HLaitinen-normal.jpg

Mökillä keräsin puolukat toissa viikoloppuna, kotona maanataina olin väsynyt ja nukahtelin useammat päikärit. Olin tortaista asti ollu mökillä ja lämpimät illat antoi mahdollisuuden olla ulkona aamusta iltaa ja vain nukkuuminen sisällä joten olin varmaankin saanut raittiin ilman myrkytyksen.

P1050012-normal.jpg

Kuvien molemmat sienet olis syötäviä mutta minä tyydyin vain kuvaamaan.

Meillä on ollut kaunis syksy ja samalla niin kuivaa ettei tatteja ole näkynyt ollenkaan. Koijärvi retkeltä palatessa soraharjun syrjältä löysin hyvin, herkut oli juuri pullahtaneet pintaa ja siivutin sankooni niin että kuuden litran ämpäri oli piripintaan täysi. Kanttarellit sainkin poikani kanssa retkeillessä niistä oli taanoin kuva, nyt pakastimen kori on litrasia sienipusseja täysi. 

Retkeilyseuran sieniretki oli viikoloppuna ja nuuksio vilisi väkeä meidän 13 lisäksi ruuhkaksi asti, mutta kyllä kaikilla korit oli täysi, omani annoin kaupunkilais rouvalle ja kotiin toin vain haaparouskut.