Minulle alkoi todella vauhdikkaasti, alakoulu ikäisten valvomista täällä kirkonkylässä ja kohta sain iltapäivällä oman kullannuppun muijalan bussi pysäkille turusta päin.

Viikko meillä oli täynnä tapahtumia, iittalaa, räyskälää teltta öitä siellä. Sinne saimme vielä rovaniemen rouvan iloksemme. Kotiin ja seuraavana aamuna kohti helsinkiä. 

Linnanmäellä saimme aikaa kuluun vallan 4,5 h, kotona olimme pyörryksissä ainaskin mummu. Litsillä ruokailimme Ilonassa tilasin kermaisen lohikeiton tyttö tilas lehtipihvin 10v annos, saatiin annokset pitkän odottelun jälkeen. Minun keittö oli loistavaa mutta tytön pihvi oli kuiva, söytiin mutta kerroin että voit valittaa annoksesta.

Tässä nousi pisteet tarjoilija herra puhui tytön kassa kuin aikuisen, "olisit sanonut heti niin annos olis tehty uudelleen", minulta kysyi vasta sitten hyvitetäänkö laskussa, kerroin että tuntuisi asialliselta, alennusta tuli 20 %, tästä palvelusta ravitsemusliike sai plussat. Valistin tytön jos toiste saa huonon annoksen sen saa aina vaihtaa uuteen.

Seuraavana päivä taas lähdettiin Hki, viemään rovaniemen rouvaa laivalle, hän matkusti tukholmaan pojan lasten ja minjän kanssa, he saapui junalla pääkaupunkiin.

Siitä me tytön kanssa lähdimme katsomaan mikä kumma linnan torni näkyi sataman parkikselle, mummu kyllä tietää mutta pidetää jännitystä yllä.

Tuomikirkon portaiden alapäässä ihmettelyä ja sitten alkoi kiipeäminen mummu puskutta mutta tyttönen hyppelee portaat. Kupolin tähtien ihailua ja sitä miten korkealla ne onkaan, sisällä vasta olikin kaunista paljon kultausta alttarilla, saarnatuolissa ja urkupillöstössä ja hauskat ovet penkkirivistöihin. Hissillä kävimme kryptassa, siellä ihmeteltiin korkeita tiiliholveja ja kaunista rautaporttia.

Eilen lähti tyttö bussilla turkua kohti ja tänään tulee poika vuorostaa mummulle. Litsille ainakin korot kopisten mennään.

Koululaisten lomien aikaan alkaa mummujen kiireet, muuten järjestän aikatauluni niin ettei kiirettä synny.