Ikkunasta vain saan katsella lintuja ja uni maittaa päivälläkin. Yskä on jatkunyt sitkeen räkäisenä ja henkitorvi rahisee nukkumassa. Kävin tiistaina mehiläiseissä ja sain kuurin sekä kortisoonin. Keuhkoista oikealta kuuluu ylimääräistä ääntä ja poskiontelot tulehtuneet. Yskiminen repii syvältä ja sattu, pelottaa ettei vallan kylkaaret ratkee.

Onneksi tuossa ruokintapuussa vierailee päivän mittaan kaikenlaisia lintuja, mustarastas mikä ruokailee yleensä maassa sekin joskus tulee keikkumaan tuhon rasvapötkölle.

 

P1040250-normal.jpg

 

 

 

P1040248-normal.jpg

Pystötijaiset on veikeitä söpöläisisä.Harmaapäätikka käy jokapäivä mutta siitä ei tahdo saada kuvaa, se on arka säpsähtää pientäkin liikettä minkä näkee heijastuvan ikkunaan, mänty kasvaa n 5 metriä talon seinästä.

 

P1040247-normal.jpg

Varmaan joskus olen kertonut että pötkelöt sijoitettiin juuri sopivalle korkeudelle että näkee sohvalta suoraa linnut. Rasvapötkön nostaminen tapahtuu honkkarista ostettuun varren päähän lyödyä koukkua apuna käyttänen, juuri juuri yletän tuonne naulaan häkkyrän nostaan. Itse valmistettu siemenpölkky on konstikas kun ei sitten millään tahdo lenkki osua naulaan tuolla rugolla, molemmat rasvapötkylät maistuu hyvin linnuille.