Lapsityövoiman hyväksi käyttöä.

Perjantaista maanantai iltaa oli lapset täällä, toimintaan toisen parään oli koko ajan.

Lauantai aamuna jo 5.20 muru lähti pojan kanssa aamukalaan, ei napannut kuin yksi särki mutta monta nyppyä, oli ne käyneet baarilla ja syöneet suklaadonitsit mehun kanssa, herkkusuut niin mentiin herkutteleen kun ei oltu mukana tytön kanssa.

Sunnuntaina käytiin stadionin tornissa ja urheilu museossa, muisteltiin kotona Matti Nykäsen mitallit, kyllä niitä siellä olikin paljon yhden miehen osalle. Juoksumatto missä vierailija juoksee Elmona, Virenin kansa. Juoksumatto oli liitetty juoksuradalle johdoilla ja jos ei juossut lujaa niin Elmo alkoi lopulta konttaamaan. Paavo Nurmen filmii katsottiin ja siitä kerrottiin äidillekin.

Suomenlinnaan mentiin seuraavaksi, lautalla poika kuuli englantia puhuttavan ja oli innoissaan että ymmärsi pari sanaa, hän pääsi kolmannelta ja yhden vuoden lukenut.

Suomenlinnassa juostiin melkein kaikki pimeät tunnelit, tyttö saunassa tunnusti että jossain vähän pelotti, niin mummuakin sanoin.

Autonpesu oli maanataille varattu, pestiin melkein kolmeen kertaan. Tytön kanssa istutettiin se makea paprika ja ostetut mausteyrtit kasvusäkkiin. Voikukat sai jo tulopäivänä kyytiä kun poika innostui tekniikkaa kokeileen, tyttö joutui kanto hommiin 7 ämpärillistä oli pellosta väännetty voikukkaa.

Oli meillä taas riemukas pitkä viikoloppu, mekin saatiin monin kertais annos junioria, korttia ei ole kotona eikä isällä joten sitä katsellaan vain meillä. Meilläkin kyllä säänöstellään aikuisten toimesta.

Oltiin me uimassakin kotimatkalla vesihelmessä, siellä aika loppu kesken kuten aina uimahallissa.