Kaikenlaista valmistelua olen tehnyt leikkausta ajatelle. Kuntoa kohottanut huoltamalla lihaksia, aamulla 15 - 20min keppijumppaa olkapäät ja ylävartalon lihashuoltoa. Sauvakävelyt jokapäivä pieni lenkki erityisesti luntoon, kahdeksan kilometriä vauhdikkaasti ei hyvä kokeilin vieläkö pääsen testi lenkin, vasen pakara kipeytyy. Pilates siellä pitää joitakin soveltaen, mutta kaikkineen hyvä vatsan lihakset on löytynneet, kotona pilates liikkeitä aamujumpan yhteydessä ennen aamiasta.

 Fysikaalista sinne hain lapun lääkäriltä, koko selkä niskasta alas kivun lievitystä nimikkeellä, tulevalla kerralla käsitellään vasen puutuva jalka. Käsittely onkin vienyt kivut lähes pois ei ole tarvinnut ottaa särkylääkettä montaa kertaa päivän aikana. Siispä herää kysymys tulisinko toimeen vielä muutaman vuoden.

Vatsa on mennyt huolesta tai vääristä valinoista huonoksi, vatsalaukun nesteitä valuu yön aikana kurkkuun ja tulee limaa paljon aamuun mennessä kirvelyä kutitusta ym.  Korvatutilääkärillä tarkastettiin kuvattiin posket, lääkäri kurkisteli pitkälle kurkkuun kielestä kiini pitäen, keuhkot ym, kaikki kunnossa. Tämä kurkkulääkäri sanoi että lima tulee vatsasta ja antoi siihen vatsansuoja lääkettä. Keitin kuitekin makarooni velliä vatsalle rauhoituksessa, muutama päivä sitä niin kuohunta hieman rauhoittuun ja lääke alkaa autaan. Hammaslääkäri on ensiviikolla. Kaikki varmistukset hoidettu mitä pitikin käydä ennen toimenpidettä, kalliiksi tuli kuvaus sielä mehiläisellä, hammaslääkäri on sentään kunnallinen, pääsen helposti kun on pallolaajennettu sydämmessä.

Ikkunat pitää pestä kun syksyn suuremmat saateet luulisin loppuneen. Männyt tahrii ikkunoita älyttömästi joten ei koskaan voi pestä enne kun varmennin olis kylmä kausi alkamassa. Muutenkin huussollia pitää laitta kuntoon niin ei omatuntoa paina kun makoilen toipilaana, minulla on sellaine taipumus tekemättömistä töistä.

Vielä pitäisi laittaa koneeseen sellainen levyke mistä saa yhdistettyä tietokoneen telkulle suuremmalle ruudulle näytön ja lagaton näppis, sohvasängyltä helppompi katsella ja käsitellä. Tuskin pystyn tällä satulatuolilla istumaan. Sitten katselisin luntokuviani motivaatioksi jotta tiedän mitä tavoittelen. Paksu petari sänkyyn jotta olisi tukevampi kun entinen, se jo muistuttaa vanhaa kegänpohjalista. Sänkypatja kokonaisuus on hankittu -05 joten joustin patjat vielä menee, niitä on kaksi päällekäin ja tykätään. Eikä meille kovin helppo ole vanhaan viiskyt lukuseen viedä yläkertaan suuria tavaroita, hirveää äheltämistä näiden patjojenkin vienti ahtaassa portaikossa oli, kiroiltiin ja kiutelteltiin toisillemme vaikka oltiin uusi pari silloin -06 kun tänne muutin.

Suolikkaan rannalla käynnistä haaveillen, vielä sinne pääsen helppo reitti kallioiden yli ja siinä se melkein onkin.