Vauhtia ottettiin hakaniemen hallista Tarja Halosen nimikko pöydästä, meille oli tilauksesta katettu täytekakku kahvit.

Metsään olisi mahtunut enemmänkin, mutta joukkomme oli tytpistynyt tähän tällä kertaa. Tästä käveltiin oopperan bussi pysäkille ja kohti Nuuksiota. Salmen retkeily aluen kautta painuttiin metsiin.

Vauhdikaat veteraanit Salmen kartonon puistossa menossa kohti metsän seikaluja.  Vanhin oli yli 70v ja nuorin alle 50v, mukana oli Huippuvuorilla ja Nepalissa, Alpeilla vaeltaneita, ym muut lukemnattomat omatoimi matkat, Lapin tunturit koluneita matkassa kovia kokeneet kulkurit.

Lepotauko minun uimapaikassani pikku- parikalla.

 

Tammiojan padolla oli pieni lepo ja minäkin vasemmalla päässin kuvaan.

Telttojen kasausta aamulla.

Viimeinen lepo ennen loppu taaperrusta. Retki vaellettiin Nuuksiossa, Salmesta Stenbacaan, eli läpi Nuuksion yhden yö vietimme takalan laavulla.

Oli mielenkiintoista olla kotimaisemissa retkellä ja yöpyä laavulla, kulta ei kerinnyt mukaan mutta olisi vielä puolen yön aikaan hakenut kotiin jos pölkään ( kotiin alle 6km suorinta polkua) voitin pimeän pelkoni, toiset oli teltoissa huutomatkan päässä. Stenarissa Espoon retkeilijöiden kämpällä oli sauna lämpimänä, ihanat lämmöt kirvoitti kintut ja kylmä purovesi hellitti loputkin, hernekeittoa ja kunnon maalaislimpua syötiin pikku- massut täyteen ja taas kaikki mahtu samaan pöytään.

Työväenretkeijät liittoon kuuluu seuroja ympäri suomea ja retket on avoimia kaikki ketä jaksaa haluaa lähteä.  www.tyovaenretkeilyliitto.com

Kuvia menee liiton lehteenkin se ilmestyy neljäkertaa vuodessa demarin välissä, joten voin julkaista henkilökuvat tälläkertaa.