Sosekeitto Katinkan tapaan.

Näistä se lähtee, kuoritut heti sitruunalla lisättyyn veteen ettei tummu.

Maa - artisokkaa.

Perunaa, molempia yhtä paljon.

Valkosipulia useita, sipulia, öljy.

Kasvisliemikuutio,Suola, varrovasti.

Mustapippuria ripaus,timjami.

Kolmen juustonkermaa.

Kuulota kaikki sipulit öljyssä, mieto lämpö maku paranee.

Lisää peruna sipulien sekaan kuullota hieman, lisää kasvisliemi ohjeen mukaan, mausteet, peruna tarvii hiukan pitemän keiton kun maa - maartisokka, suola, vettä voi lisätä vain sen verran että kasvikset pääsee pehmenemään.   Keittele pehmeäksi, soseuta sauvasekoittimella .  Lisää kolmen juustonkerma  kiehauta tarkista maku, jos ei tyydytä lisää suosikki mauste pyöristään makuja, minulla hunaja.

Kesäkurpitsaa voit kokeilla perunan tilalle niin pääsee niistäkin eroon, sopi mielestäni hyvin. Mutta perunalla tulee kuin samettia. Huomenissa maku paranee lisää lämmitettäessä.

Maa - artisokka on maatiaskasvi, eli maa- mukura- artisokka ( Helianthus tuberosud) on tosi maatiainen.http:// www.maatiainen.fitekstit/maa-artisokka.htm 

Kerätä voi tarpeellisen määrän käyttöä varten, juurimukuloita voi hyödyntää niin kauan kuin maa on kaivettavissa ja keväällä taas voit otta satoa kun ei mitään muuta saa. Pienet voi jättää maahan niistä kasvaa uutta, eikä niin haitta miten päin kyllä se varsi sieltä ylös nousee kuitenkin. Menestyy pohjoisemmassakin.

Laitoin viime syksynä neljä mukuraa maahan, nyt on jo satoa hyvin saanut.

Maa- artisokan mukuroita voin lähettää postissa jo ketä haluaa tämän ihme kasvien pihallee, yhteyden saat jälkimäisen kautta. sakatenum(at)luukku.com