Meitä oli neljä naisystävää heidän kanssa on keksitty jos jonkinmoista toimintaa tanssien lisäksi. Minä muutin kauemmas mutta kyllä kerta vuoteen pitää tapaamiset järjestää. Ystävyytemme alkoi tansseissa mutta huomasimme pian ettei tanssiparketit riitä ystävyyden ylläpitoon, porukka on 19 vuden aikana hitsannut hienoksi porukaksi missä naurua riittä kun yhteen päästään.

Vaeltelimme lauantain liesjärvenkansallispuiston maisemissa.

 

 

Kaatuneen kouvun alapinnalla oli erikoinen sienimuodostelma. Koreihin kertyi kanttrellia paljon, kosteitteikkovahveroa. Niitä oli hervottoman paljon valehtelemetta kaksikymentä litraa yhteensä, mutta onneksi kaikkille riitti, ei omassa pussissa ollut kaikki.

 

 Taitaa olla nuotion viritys menossa, nokipannukahvit, makkarat ja lampaanliha kääryleet meni makoisiin suihin.

 

Kurjet kuului jo kaukaa ennen kuin näkyi, ne järjestäytyi järven yllä, tätä luonton näytelmää saimme seurata kaulat kenossa.

 

Viikolopun aikana olikin massamuuto kurjilla.

Retken jälkeen mentiin saunomaan ja iltaa istumaan, siskon petissä nukuttiin. Aamulla noustiin virkunna tyttönä.

Minulle oli sununtaina vielä 6v synttäri käynti tiedossa kotipuolessa. Syntärisanka tuli jo postaille ottamaan vastaa minua ja kertomaan " tiäkö k.....lina meillä on Mahtikakkua " kaikki isovanhemat kummit ym, keräänty pöydän viereen ketsomaan kakun leukkausta ja mahtikakkua. Tämä lasten isä keksii kaikkia kivoja hassukurisia nimiä eri asioille, esim " vaippahirviöleikki" poika oli taapero niin isosisko ja isä juoksi karkuun pikkusta.