Markkinat Tammelassa on jokakesä näin elokuun ensimäisenä viikoloppuna. Sopiva kohde mukavan ajomatkan päässä kotoa.

Tullimaksua suorittaessamme tuli puhelinsoitto, miehen sisko miehensä kanssa oli tullut Forssaan mansesta päin,  houkuteltiin mukaan kierrokselle keskiaikaan. Nelistään olikin hauska kierrellä katselemassa myyntikojuilla ja ihailla kunigasparin ja alamisten kauniita pukuja.

 

 

 

 

Toritunnelmaa oli vanhojen rakenusten kujilla. Myyntiväki on pukeutuneet keskiajan tapaa, myyntikojut sen mukaiset ja myytävää kuljetetaan vanhaan malliin käsikärryillä.

 

Markkinoilla näytellään eri kohteissa yleisön seassa pienois näytelmiä, tässä jalkapuu kohtaus. Kaikkineen juoni pyörii hakkapelitta hegessä, sotilaat on monessa mukana. Aijemmin kun asuin seudulla luin lehdistä että tässä on paljon kylien harrastajia mukana talkoilla ja paneutuu antaumuksella kahden päivän näytelmään. Yleisön seassa sotilaat kulkee jalan ja ratsain ja jälestää milloin ketäkin karannutta hakkapelitta sotilasta tai muuta pikku rikollista. Etsittiinpä siellä lapin polttajaakin.

Tyytyväinen lammas nauttii rapsutuksista ja niitä riitti, varmaan kotona kärsii vierotus oireista.

 

Nämä ei suostuneet rapsuteltavaksi vaikka houkuttelin, linssi luteita selvästi kun käänsi itsensä kohti kameraa ilman houkuttelua.