Viikko on lentänyt kiireiden merkeissä.

Hain poikanai lapset tiistai iltana, heidät sai peitellä suoraan sänkyyn.

Keskiviikkona aamiainen ja lähtö perunkirjoitukseen, perillä piti ola 12.00, kyllä olimme. Lapset sijoitetaan piirteleen perähuoneeseen, viralliset puolet hoidettu. Kotiin ajamme sata kilsaa kaatosateessa, lääkäriin kontrolliin kuitenkin kerkisin ajoissa.

Kotona syötiin, ruoka oli valmistettu valmiiksi, lapset sai luvan katsella telkua mummu menin lepään 45min, puhelin soi uni kesken. Kuitenkin jonkilaisessa horteessa olin kun kello herätti. Lähdimme ajaan Helsinkiä kohti, suomenlinnan lautalle kerkisimme 18 kuljetukseen.

Miksi kaikki kiire samalle päivälle no siks, kun en silloin lääkäriä ja lippuja varatessani tiennyt että tulee perunkirjoitukset samalle päivään. Muuten ei mitään kiireitä olisi tullut mutta sinne perunkirjoitus paikkakunnalle on pitkä matka.  Lääkäriän aikoja on tosi hankala saada niin on otettava se minkä saa, ja liput varattiin jo talvella, silloin ei ollut tietoa hautajaisistakaan.

Hiukka mummun sydän laukkas, yöllä olin valvonut kun piti pohtia miten päivästä tulen selviämään.

~~~~~~~~

Ronja ryövärin tytärtä olimme katsomassa, hauska ja mukaansa tempaava esitys. Kiire väistyi mielestä ja jotenkin rauhoittuin esityksen aikana. Esitys vei täysin mukanaan niin hauska ja hyvä kappale, suosittelen. Lapsia kiehtoo jo paikka missä esitys pidetään muurien sisällä. Kaikki ne satuolennot oli hienoa maskerausta, niitä naurun pyrskähdyksiä mitä lapsilta tuli aina uuden olion ilmestyessä lavalle. Meidän Ronja oli haltiossaan kun oli saman niminen tyttö siinä näytelmässä. Kauppatorille palatuamme kävelimme katsomaan haavisamadan patsasta, poika huomasi sen auton ikkunasta ja sanoi nähneensä siinä uimassa ihmisiä silloin MM - juhlinnan hulinoissa. Kaikki kilpikonnat mitä matkan varella autolle oli piti hyppiä yli. Ihanaan kotona oli sauna lämmin kulta oli lämmittänyt, poika ei jaksanut mutta mummu ja tyttö kyllä jaksoi mennä yö löylyihin, kulta peru lähdön teatteriin, kun olisi nukkunut istualleen niistä ylitöitä johtuen.    

~~~~~~~~~~

Torstaina isä haki lapset ja mummua vietiin taas näitä lähilapsia kaitsemaan. Olin ajatellut että nukun tänä aamuna pitkään niin kas silmät auki 06.15, mikäs siinä muu autaa kuin ylös jos ei nukuta niin ei sitten väkisin.

Viikonloppu menään mökille rauhoittumaan, kultakin sinne jo kaipaa, hän on tehnyt ylitöitä putkeen viikonvaihteet mukaan lukien.