Kasvimaalta sain vielä viimeisiä herkkuja,   parsakaalista saadaan lisuketta ja ukonsienestä pihvit.

 

Ukonsieni kolme tähteä  * * *  erittäin herkullinen. 

Kookas, ruomulakkinen, regasjalkainen, ruskeankirjava sieni. Lakki 15 - 30 cm leveä, harmahtavan vaaleanruskea, harmaanruskeasuomuinen. Avautumaton lakki munanmuotoinen. Heltat valkoiset, irtotyyppiset. Jalka vaaleanruskea- harmaanruskea kirjava, pitkä, solakka, ontto,sipulityvinen. Rengas paksu, löyhästi jalassa. Malto pehmeä, jalassa kuituinen kovaa. Tuoksu miellyttävä. Pähkinäinen. - Kasvaa muhevalla maaperällä puutarhoissa, piennar -ja hakamailla, metsälaiteilla ja lehdoissa. Jokseenkin yleinen vain Etelä - Suomessa, pohjoisraja yltää Kainuun seuduille.

Maukasta.    Kokonaisena kostuta kananmunaan ja leivitä korppujauhoissa,

paistetaan, ei parenpaa pihviä löydy.

Esittelyn kopioin Uusi sienikirja, Mauri Korhonen.