Kasvimaalta sain vielä viimeisiä herkkuja, parsakaalista saadaan lisuketta ja ukonsienestä pihvit.
Ukonsieni kolme tähteä * * * erittäin herkullinen.
Kookas, ruomulakkinen, regasjalkainen, ruskeankirjava sieni. Lakki 15 - 30 cm leveä, harmahtavan vaaleanruskea, harmaanruskeasuomuinen. Avautumaton lakki munanmuotoinen. Heltat valkoiset, irtotyyppiset. Jalka vaaleanruskea- harmaanruskea kirjava, pitkä, solakka, ontto,sipulityvinen. Rengas paksu, löyhästi jalassa. Malto pehmeä, jalassa kuituinen kovaa. Tuoksu miellyttävä. Pähkinäinen. - Kasvaa muhevalla maaperällä puutarhoissa, piennar -ja hakamailla, metsälaiteilla ja lehdoissa. Jokseenkin yleinen vain Etelä - Suomessa, pohjoisraja yltää Kainuun seuduille.
Maukasta. Kokonaisena kostuta kananmunaan ja leivitä korppujauhoissa,
paistetaan, ei parenpaa pihviä löydy.
Esittelyn kopioin Uusi sienikirja, Mauri Korhonen.
Kommentit