Olin eilen sopinut naapurin isännän 74v että opetan hänet tekeen hirvenlihapataa, liha oli iso kolme kiloa joten se otettiin jo toissa päivänä sulaan.

Siinä isäntä leikkasi hirvenlihan neuvoni mukaan

Minä käristin nopeasti pinnat kiini

isäntä kuori sipulit sitten hän katseli vierestä kun

 lisäsin liemen pataan lihojen perään ja

pippurit, suola ja lihalimikuution, lientä että liha juuri peittyy

Pata uuniin 165c  2 - 3 h

Sillä aikaa katseltiin kotimainen elokuva niin pata valmistu huomaamatta.

Koemaisto suolat hyvät, nam nam, sain minäkin mukaan vähän valmista hirvenlihapataa.

^^^^^^

Minä pyyhin pöytien pintoja, koti koko talven on toiminut sairaalana, talon emäntä jouduttiin viemään sairaalaan.

Hän oli saanut kovaa rintakipua aamuyöstä.

Nyt rokoilemme että loppu olisi lempeä.