Kiireet alkoi marraskuun 14 päivä, savua ja katkua sitä jatkuu pitkään.

Asutaan rintamamies tyyppisessä talossa yläkerrassa makuutilat. Siellä on vanha hella mikä vetää välillä huonosti etenkin sateisina syksyinä. Annas olla yksi aamu tein tulet kun alkoi mielestäni hyvin palaan lisäsin puuta ja lähdin alakertaan puuron keittoon. Jonkin ajan kuluttua menen lisämään puita... hämmästys savua portaikko puoleen väliin mitä sitten makuuhuoneessa... hirveetä puoleen väliin mustaa savua.... sammutin kainaloon oven vierestä varovainen kurkistus oven raosta... matalana hiipien sisää... ei liekkejä...  hellan luukku auki melkein mustaa hiukan kytyä mikä teki savun... liikutin ranstakalla puita ne lähti palaan normaalisti sitten äkkiä ulos... alhaallaa sydän takoi tuhatta ja sataa pelästyksestä ja varmasti mustasta savusta.                                                                                               Palasin nopesti kuitenkin yläkertaan kaappasin peitot ja tyynyt mukaan, se olikin oikea ratkakisu tuoksut lähti kahden päivän tuuletuksella, pussilakat oli suojanneet pahemmalta hajulta.

Meille ei ollut kuin makuupussit tuksuttomi niissä nukutiin mies sohvalla minä vara sängyllä, se oli kuitenkin liian rento pohjanen niin kannetiin ullakon komerosta runkopatja tällä järjestysellä nukutaa vieläkin yläkertään ei voi mennä nukkuun enen kuin savun haju häipyy.

Ensin oli blasma kone viikon sen piti poistaa hajut mutta ei nyt siellä on hurissut ionisaattori kaksi viikkoa tuoksu on parantunut mutta mitä sitten kun kone haetaan pois jää nähtäväksi. 

Siitä alkoi työ täyteiset päivät. Vakuutus tarkastan kanssa sovittiin että pesen itse vaatteen mitkä haisee.

Niin pesukone pyöri joka päivä kaksi koneellista vielä joulun jälkeen riitti pyykkiä, sekaan pesuaine ja sitruuna mehua raikastamaan. Ulos kuivumaan vaikka satoi, siellä kaksi - kolme päivää jälki kuivatus saunassa jälki lämmollä, puhtaat vaatteen kannellisiin muovilaatikoihi säilytykseen että pysyy puhtaan tuoksuisina. Hirveä työ ja joulu lähestyy, olis kyllä muutakin puuhaa ollut.